Welkom op onze video pagina

Hieronder staan een aantal video’s van gerealiseerde projecten en ontwikkelingen door Flex-Industries.

Een magneet track ontwikkeld in samenwerking met Bosch Rexroth. Onze magneet track kan tot één duizenden nauwkeurig positioneren. Verder kunnen de carriers oneindig variëren en onafhankelijk positioneren onder verschillende snelheden.

In samenwerking mat DHL Supply Chain en Ricoh Europe hebben we een op maat gemaakte sorteerder ontwikkeld en geïmplementeerd om de verwerking van pakketten voor verzending te ondersteunen met minimale doorlooptijden, geen impact voor het lopende bedrijf en een minimale ecologische voetafdruk.

Geautomatiseerde montagelijn voor GewoonGers

In deze video ziet u een door ons geautomatiseerde productielijn voor het gemakkelijker maken van de montage. In dit geval ziet u dat deze lijn ontwikkeld is voor de montage van aluminium deuren. De veiligheid van de werknemers is in deze lijn van groot belang. Door middel van verschillende soorten afscherming hebben we dit kunnen waarborgen.

Automatisch kratvulstation

Op veel kwekerijen is het handmatig ontnesten en in de krat zetten van fruitbakjes een arbeidsintensieve bezigheid. In samenwerking met de firma Fieldman heeft Flex-Industries een oplossing bedacht. Waarbij dit proces volledig geautomatiseerd is. Tray’s met dezelfde basisafmetingen worden ontnest en volledig automatisch in een krat geplaatst. Zo wordt er een verwerkingscapaciteit van 12.000 stuks fruitbakjes per uur gehaald.

Bosch Rexroth transfer systeem

Chain conveyor “VarioFlow Plus” systeem bestaande uit Bosch Rexroth componenten. Het onderhoudsvriendelijke VarioFlow Plus systeem zorgt voor optimale engineeringsvrijheid mede dankzij het gratis te downloaden MTpro softwarepakket. STEP Files zijn gemakkelijk en snel te downloaden voor optimale engineering. Dankzij verbeterde glij-eigenschappen en wrijvingsarme materialen is de werkomgeving relatief stil. Flex-Industries heeft een groot aanbod aan VarioFlow Plus onderdelen en transportsystemen.

Frencken industriële wasstraat

In deze video zie je een speciaal rollenbaansysteem door Flex-Industries ontwikkeld. De rollen zijn aangedreven door middel van riempjes die in het zijprofiel zijn verwerkt. De doorzichtige zijkappen laten duidelijk de techniek van het systeem zien.

Beltech radiator lijn

Flex-Industries heeft in samenwerking met Beltech een prachtige radiator lijn ontwikkeld voor de productie van radiatoren. In deze lijn zitten veel transportsystemen verwerkt zoals belt transporteurs, rollenbanen, overzetters en het VarioFlow Plus kettingbaan systeem.

Bedrijfsvideo Flex-Industries

In deze video ziet u onze structuur in het bedrijf, wat we doen en waar wij goed in zijn. Ook ziet u verschillende uitgevoerde projecten die wij tot een groot succes gerealiseerd hebben. Van aluminium profielsystemen en productielijnen tot aan transportsystemen van RVS en aluminium.